Toilet Hulpmiddelen - Wandbeugels - Grijpstangen

Gepubliceerd jan. 11, 22
8 min read
Aangepast SanitairBadkamer & Toilet - Hulpmiddelen Kopen

Badhulpmiddelen - Zorg

Wilt u op de hoogte blijven van onze aanbiedingen en acties? Houd dan regelmatig onze website in de gaten of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief..

Optimale veiligheid en comfort in de badkamer Stijve en stramme spieren, overgewicht, slecht zicht, evenwichtsproblemen, mindere conditie en gewrichtspijn. Zomaar een greep uit de problematiek waar senioren en mindervaliden dagelijks mee te maken hebben. Ook in de badkamer. Handicare biedt uitkomst met solide en betrouwbare oplossingen. Als toonaangevend producent van hulpmiddelen en aangepast sanitair zet het bedrijf in op de zelfredzaamheid van mensen, mét maximale veiligheid en comfort.

En Handicare heeft ook het design gedacht. De producten zijn niet alleen praktisch maar ook mooi om te zien. In de bijgevoegde catalogus badkamerhulpmiddelen vindt u het complete assortiment.

Senioren Badkamers

Badkamer en toilet, We maken allemaal dagelijks gebruik van de badkamer en het toilet. Wanneer mensen wat minder stabiel zijn kan vooral de badkamer een gevaarlijke plek zijn. Ieder jaar belanden er ruim 4000 mensen in het ziekenhuis na een val in de badkamer, dit zijn met name senioren - toilet hulpmiddelen. Er zijn tal van hulpmiddelen welke het gebruik van badkamer en toilet veiliger maken.

Onze hulpmiddelen zijn ondergebracht in verschillende categorien:Toiletstoelen, In deze categorie zijn onze toiletstoelen ondergebracht. Een toiletstoel wordt ook wel postoel genoemd en wordt vaak ingezet wanneer een gebruiker de gang naar het toilet niet meer kan maken. Er zijn verschillende keuzes zoals een opvouwbare toiletstoel, een toiletstoel welke ook als verhoger over het reguliere toilet gezet kan worden of een toiletstoel op wielen.

Hier hebben wij een zeer ruime keuze in. Van driehoekige douchekrukjes welke makkelijk in een hoek geplaatst worden tot douchestoelen met wieltjes of douchestoelen welke aan de muur bevestigd kunnen worden. veilige badkamer voor ouderen. Toilet Hulpmiddelen, In deze categorie vindt u al onze toilethulpmiddelen. Een beugel voor aan de muur maar ook dingen als een bedpan(ondersteek) en urinaal kunt u hier vinden.

Badkamer Voor Ouderen

Deze douche en toiletstoelen worden in Nederland geproduceerd en zijn vaak voorzien van een motor om de stoel te kantelen of in hoogte te verstellen (douchetoilet).

Hulpmiddelen Badkamer SeniorenWebwinkel Voor Al Uw Senioren, Ouderen En Revalidatie

03 februari 2021 1. Wandbeugels Een van de bekendste woningaanpassingen voor in de badkamer is de . Een wandbeugel kan mogelijk maken door u extra steun te geven in de vorm van stabiliteit tijdens het douchen of tijdens het in- of uitstappen van de douchecabine. Ook kunt u ze bij het toilet aan de muur laten bevestigen, als extra hulpmiddel bij het opstaan van het toilet.

De badlift Als douchen niet meer gaat omdat u dan te lang moet staan, kan het zijn dat u enkel nog in bad kunt. Ook hiervoor zijn goede hulpmiddelen bedacht, zoals de : een stoel die u op een prettige manier in het bad kan laten zakken, en die u er ook weer uit kan tillen.

Sanitaire Hulpmiddelen Voor Een Veilige Senioren Badkamer3 (veilige badkamer voor ouderen). Douchestoel Een ander bekend bij het , is een . Er zijn verschillende opties mogelijk, in de vorm van een losstaande stoel die u zelf in de douche kunt zetten bijvoorbeeld (douchestang). Maar u kunt er ook voor kiezen om een te installeren aan de wand, die u gemakkelijk uit kunt klappen wanneer u er gebruik van wilt maken.

Antislipvloer Een erg simpel hulpmiddel dat weinig installatiewerk nodig heeft, is een –. De antislipvloer zorgt ervoor dat de douche geen glijbaan meer is, maar dat u uw voeten kunt plaatsen op een ferm oppervlak zonder de angst om uit te glijden en een lelijke val te maken. zijn tegenwoordig in veel winkels te koop, deze kunt u los in de douchecabine leggen.

5. Bad- of doucheopstapjes Het kan zijn dat de douche vraagt om een hoge instap. Bij het bad is dit natuurlijk sowieso het geval. Als de instap te hoog of te groot is, dan zijn er speciale ontwikkeld die ervoor zorgen dat de stap iets kleiner wordt, waardoor u een stuk gemakkelijker het bad of de douchecabine instapt.

Hoe Ziet De Ideale Ouderen Douche Er Uit?

Denkt u aan verbouwen, dan kunt u extra treden laten inmetselen. Op zoek naar gedegen advies over hulpmiddelen voor senioren? Er zijn verschillende hulpmiddelen die het leven een stuk aangenamer en makkelijker kunnen maken, doordat ze inspelen op de lichamelijke ongemakken die kunnen voorkomen wanneer u ouder wordt. Bent u voor uzelf of iemand anders op zoek naar de juiste hulpmiddelen? Neem dan vooral contact met ons op.

Hieronder treft u een aantal mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen aan om uw keuken, badkamer en het toilet veiliger en toegankelijker te maken. Antislipcoating Kies voor een douchebak met een antisliplaag of laat uw huidige douchebak behandelen met een antislipcoating. Hierdoor neemt de kans op een glijpartij onder de douche aanzienlijk af.

Antislipmat Een eenvoudige oplossing voor een gladde douche- of badvloer biedt een antislipmat. Deze maakt een deel van de bad- of douchebodem stroef. Let wel op dat de antislipmat goed op de grond ligt! Bad met deur (inloopbad of instapbad) Een inloopbad is voorzien van een deurtje. Stap in het bad, sluit de deur en laat het bad vollopen.

Badkamer En Toilet - Hulpmiddelen

Bent u klaar? Laat dan het bad leeglopen en open vervolgens het deurtje. Terwijl het water wegloopt, kunt u zich rustig afdrogen. Daarna opent u de deur en loopt u zo de badkamer weer in. Inloopbaden zijn vooral geschikt om meer comfort in huis te bieden. Aangepaste badkamer. Voor mensen met een beperking zijn deze minder geschikt, omdat het even duurt voor u het bad uit kunt stappen en in die tijd flink koud kunt worden.

En wilt u weer opstaan, dan drukt u op de knop. Badplank Een in lengte verstelbare badplank ligt aan de bovenzijde over uw bad heen. U gebruikt de badplank als zitje, bijvoorbeeld om te douchen in een douche-bad combinatie. Badplanken bewegen niet bij gebruik en worden meestal aan een zijde aan de muur bevestigd.

Verzeker uzelf ervan dat de badtrap stevig staat en u zich bij het gebruik ervan kunt vasthouden, bijvoorbeeld aan in de muur verankerde beugels - Opklapbaar douchezitje. Badverkorter Een badverkorter wordt (met zuignappen) in uw bad bevestigd, aan het einde van uw bad. Heeft u moeite met opstaan of bent u bang om weg te glijven in een gewoon bad? Met de badverkorter kunt u zich afzetten met uw voeten, zodat rechtop zitten eenvoudiger wordt.

Vallen In Huis Voorkomen Met Deze Zes Hulpmiddelen

Badkamer Of Toilet Hulpmiddelen Kopen? - HulpmiddelHoe Ziet De Ideale Ouderen Douche Er Uit?

Douchezitje Om niet staand te hoeven douchen, kan een douchezitje uitkomst bieden. Een opklapbaar, aan de muur bevestigd, zitje kan eenvoudig worden uitgeklapt, zodra u van de douche gebruik wil maken. Wil een ander wél staand douchen, dan kan deze het zitje weer eenvoudig in verticale stand brengen. Zo hoeft u niet onnodig te slepen met een stoel.

Een alternatief is dat de drempel geheel verwijderd wordt (douchestang). Kraanopener Een kraanopener is een handig hulpmiddel om kranen mee te openen - badkamer voor ouderen. De opener wordt over de bestaande kraan heen geplaatst. Zo kan deze zonder kracht bediend worden. Losse toiletverhoger Om comfortabel van het toilet gebruik te kunnen maken, kan een losse toiletverhoger uitkomst bieden.


In Hoogte Verstelbaar Douchezitje

Badkamers Voor Senioren bestel Hier

Bano Benelux B.V.

Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht, Nederland
+31184785353
hulpmiddelen badkamer senioren Bano Benelux

Bedankt voor uw feedback! Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan. Deel deze pagina U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Ze kunnen bijvoorbeeld bij het aantrekken van sokken of schoenen niet meer zo goed bukken. Met behulp van een extra lang schoenlepel of een sokaantrekker zijn deze problemen verholpen en kun je nog langer zelfstandig je sokken en schoenen aandoen. Een hulpmiddel voor ouderen kan op vele manier van pas komen.

We verkopen ook een breed assortiment rolstoelen en oprijplaten. Verdere mobiliteitshulp, Als u niet zeker weet welke mobiliteitshulpmiddelen bij u passen, waarom neemt u dan geen contact op met onze vriendelijke klantenservice? Al onze loophulpmiddelen zijn op deze winkel getoond met het oog op ouderen en gehandicapten. Daarom selecteren we de mobiliteitsproducten zorgvuldig en werken we samen met onze leveranciers om u aan te bieden..

Badkamer Hulpmiddelen Kopen?

Hoe werkt een elektronische medicijndispenser? Wanneer een oudere een dosis moet innemen, zorgt de dispenser automatisch voor een herinnering en waarborgt het systeem dat het juiste middel op het juiste tijdstip wordt ingenomen. De medicatie is verpakt in afzonderlijke zakjes (een medicatierol of baxterrol) die in de dispenser worden geplaatst.

Deze oplossing stelt senioren in staat om langer thuis te blijven wonen. Zorginstelling Markenheen gebruikt het systeem niet alleen in de thuiszorg, maar ook in de verpleeghuizen. Bij deze aanbieder van ouderenzorg staat niet iemands ziekte centraal, maar diens vrijheid. Het accent valt op wat cliënten nog wel zelfstandig kunnen doen en wat voor hen belangrijk is.

Navigation

Home

Latest Posts

Vers Fruit Op Werk Brabant

Published Nov 11, 22
6 min read

Chlorella Voedingssupplement

Published Oct 13, 22
6 min read